Preuzmi logotipe

Zašto PROceni

Upravljanje organizovanim internet nastupom je u komunikacijskom smislu zahtevan i visoko-rizičan posao (krizne situacije, reputacioni rizici, zloupotreba identiteta), bez uspostavljenih jasnih standarda ponašanja i nastupa. Zagrejali smo stolicu i ono što znamo i umemo pretočili smo u primere i skale korisne celoj industriji!

Meri sve što je merljivo, ono što nije merljivo učini merljivim. - Galileo Galilej

Kako nastaje PROceni web

PROceni web Izveštaj spoj je analitičke prakse agencije pepper communications i TITA metodologije servisa Prometric, koji su deo Bee Premium Group kompanije. TITA metodologijom (Transparentnost, Interaktivnost, Targetiranje, Autentičnost) se prati, analizira i ocenjuje ukupan nastup subjekata na internetu (društvene mreže i mediji, korporativni web sajtovi, e-prodavnice, pojedinci i grupe). Na kraju se formira jedinstveni Indeks Rezultat (Index Score) svakog obrađenog subjekta, koji se poredi sa benchmark subjektom izdvojenim kao primer najbolje svetske prakse.

Svaki PROceni web izveštaj zaključen je besplatnim primenjivim profesionalnim savetima.

Dinamika objave PROceni web Izveštaja

Javno ćemo prezentovati i objavljivati PROceni web izveštaje iz sledećih oblasti: politika, banke, obrazovne institucije, TV emiteri, trgovinski lanci, poznate ličnosti, modna industrija, mobilni operateri, gradovi/lokalne samouprave na webu i sl.

Pored redovnih PROceni web izveštaja, izrađujemo i specijal izveštaje na aktuelne teme kao što su izbori, vanredne situacije, kulturni i javni događaji. Jedan takav projekat - eIzbori iz minuta u minut, realizovan je u saradnji sa novinskom agencijom Tanjug u izbornoj noći 16. marta 2014.

Kao posebno iztraživanje, pokrenut je i godišnji istraživački projekat – Blogometar, koji se sprovodi na teritoriji bivše Jugoslavije i u fokus stavlja analiziranje,navika, potreba i izazova regionalnih blogera i blogerki.

O realizatorima PROceni web projekta

Projekat je inicirala pepper communications agencija, na osnovu višegodišnjeg iskustva u radu na domaćem, regionalnom i internacionalnom tržištu u okviru različitih internet projekata. Među klijentima agencije pepper premium solutions su i Konzum, Delta holding, Zavarovalnica Maribor, kompanija Apple, Limundo kompanija, te javne ličnosti među kojima je i teniski šampion Novak Đoković.

Koordinator PROceni web projekta je Dragana Đermanović, članica WebIT saveta Jugoistočne Evrope, članica žirija za dodelu "European ICT awards" u Luksemburgu, te članica žirija za "Social media awards" u ime EUPRERA i Euro blog asocijacije. Dragana je magistar Fakulteta tehničkih nauka i internacionalni predavač i praktičar u oblasti primene novih tehnologija u poslovanju.